- Locatie
Liendenzaal
- Voorzitter
- J.G. Keuken
- Toelichting
-
U bent van harte welkom bij de vergadering op de publieke tribune.
Wilt u inspreken?
- Wilt u inspreken over een onderwerp op de agenda? Meld u dan uiterlijks dinsdag voor 12.00 uur voorafgaand aan de vergadering bij de griffie via griffie@buren.nl.
- Wilt u inspreken over een onderwerp dat niet op de agenda staat om besproken te worden? Meld u dan minimaal 48 uur voor aanvang van de vergadering bij de griffie, dus voor zondagavond 19.30 uur.
Uitzending
Agendapunten
-
1
De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering.
Mededelingen:
- De heer van Blijderveen (CDA) deelt mede dat hij zich onthoudt van woordvoering bij de behandeling van agendapunt 4.4 “Bestemmingsplan Ingen, Nieuwe Weg, ong.” in verband met betrokkenheid bij deze zaak. -
2
De agenda is zonder wijzigingen vastgesteld.
-
3
De besluitenlijst van de oordeelvormende raad van 27 februari 2024 wordt zonder wijzigingen vastgesteld.
Bijlagen
-
4Concept bespreekstukken
-
4.1
Het bestemmingsplan maakt de nieuwvestiging van een grondgebonden agrarisch fruitteeltbedrijf met bedrijfswoning mogelijk. Tijdens de ter inzageperiode zijn er twee zienswijzen ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen.
De volgende personen hebben ingesproken:
- dhr. J. Stellingwerff
- dhr. M. Spit, als voorzitter van de stichting Burgers voor Buren
dhr. T. Hakkert, als initiatiefnemer van deze bestemmingsplanwijzigingBijlagen
Voorgesteld besluit
1. In te stemmen met de beantwoording van de ingekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Buren, Culemborgseweg tussen 3a en 5 opgenomen in de Nota zienswijzen;
2. Bestemmingsplan Buren, Culemborgseweg tussen 3a en 5 met identificatienummer NL.IMRO.0214.BURCulemborgsewong-BVA1 ongewijzigd vast te stellen.
3. Geen exploitatieplan vast te stellen bij het bestemmingsplan Buren, Culemborgseweg tussen 3a en 5 omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeld.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Buren, Culemborgseweg tussen 3a en 5' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
Toezeggingen
Titel Overleg met provincie over verkeerssituatie Culemborgseweg -
4.2
Het bestemmingsplan maakt de bouw van 29 van de in totaal 45 woningen op de Terpen mogelijk waardoor de ontwikkeling van het plangebied Oosterweyden afgerond kan worden. De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met de Nota van zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Maurik, Fazant en Patrijs’ en dit bestemmingsplan vast te stellen.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
1. In te stemmen met de Nota van zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Maurik, Fazant en Patrijs;
2. Het bestemmingsplan ‘Maurik, Fazant en Patrijs’ met identificatienummer NL.IMRO.0214.MAUFazantPatrijs-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
3. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeldBesluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Maurik, Fazant en Patrijs' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
4.3
Het bestemmingsplan wijzigt de bestemming Agrarisch naar Bedrijf met de aanduiding ‘parkeerterrein’ voor het bestaande en vergunde parkeerterrein van het bijbehorende transportbedrijf. De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het bestemmingsplan en bijbehorende Nota van zienswijzen.
De volgende personen hebben ingesproken:
- dhr. J. van Lent
- dhr. Y. van WeertBijlagen
Voorgesteld besluit
1. In te stemmen met de Nota van zienswijzen bij het bestemmingsplan ‘Ommeren, Ommerenveldseweg 24’;
2. Het bestemmingsplan ‘Ommeren, Ommerenveldseweg 24’ met identificatienummer ‘NL.IMRO.0214.OMMOmmrnvldsweg24-BVA1’ gewijzigd vast te stellen.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Ommeren, Ommerenveldseweg 24' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
4.4
Het ontwerpbestemmingsplan Ingen, nieuwe Weg ongenummerd (ong.) heeft ter inzage gelegen. Het bestemmingsplan maakt één nieuwe vrijstaande woning binnen het bouwvlak mogelijk. Tijdens de ter inzageperiode zijn er vier zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijzen zijn er aanpassingen gemaakt aan het plan. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.
De volgende persoon heeft ingesproken:
- Dhr. D. van DoesburgBijlagen
Voorgesteld besluit
1. In te stemmen met de beantwoorden van de ingekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Ingen, Nieuwe Weg ongenummerd (ong.)’ zoals opgenomen in de Nota van Zienswijzen;
2. Bestemmingsplan ‘Ingen, Nieuwe Weg ongenummerd (ong.)’ met identificatienummer NL.IMRO.0214.INGNieuweWegong-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
3. Geen exploitatieplan vast te stellen bij het bestemmingsplan ‘Ingen, Nieuwe Weg ongenummerd (ong.)’ omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeld.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Ingen, Nieuwe Weg, ong.' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
Toezeggingen
Titel Jaartal bouwvlak bij bestemmingsplan Ingen, Nieuwe Weg, ong. -
4.5
Dit bestemmingsplan maakt de uitbreiding van een bestaand bedrijfsgebouw mogelijk. In het geldend bestemmingsplan is de uitbreiding van het bedrijfsgebouw gelegen binnen de strook uitsluitend beplanting. Tijdens de ter inzage periode zijn er twee zienswijzen ingediend. De wijzigingen hebben betrekking op het Parapluplan archeologie dat wordt verwerkt in de regels, de goot- en bouwhoogte en het bouwvlak op de verbeelding. De gemeenteraad wordt gevraagd om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.
De volgende personen hebben ingesproken:
- dhr. M. Mazeland
- dhr. K. van TuijlBijlagen
Voorgesteld besluit
1. In te stemmen met de beantwoording van de ingekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Lienden, Marsdijk 19 opgenomen in de Nota Zienswijzen;
2. Bestemmingsplan Lienden, Marsdijk 19 met identificatienummer NL.IMRO.0214.LIEMarsdijk19-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
3. Geen exploitatieplan vast te stellen bij het bestemmingsplan Lienden, Marsdijk 19 omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeld.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Lienden, Marsdijk 19' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
4.6
Op 31 januari 2023 heeft het college besloten om op verschillende manieren het verduurzamen van monumenten te stimuleren. Een van de maatregelen die hierbij werd genoemd was het opstellen van een beleidskaart voor zonnepanelen in het beschermde stadsgezicht Buren. Buren heeft een rijksbeschermd stadsgezicht, wat betekent dat de mogelijkheden voor zonnepanelen meer beperkt zijn. Daarom is opdracht gegeven aan het Gelders Genootschap om onderzoek te doen naar de mogelijkheden binnen het beschermde stadsgezicht Buren. Met de uitkomsten is een zogenaamde dakvlakkenkaart met bijbehorende beleidskader gemaakt.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
De dakvlakkenkaart “Zonnepanelen Beschermd Stadsgezicht Buren” en de bijbehorende notitie vast te stellen
Besluit
Het agendapunt ‘Beleidskader zonnepanelen beschermd stadsgezicht Buren' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
Toezeggingen
Titel Leges voor het aanvragen van een vergunning voor zonnepanelen -
5Concept hamerstukken
-
5.1
Het ontwerpbestemmingsplan Eck en Wiel, Leeweg 8 heeft ter inzage gelegen. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van een loonwerkbedrijf / landbouwmechanisatiebedrijf mogelijk. Tijdens de ter inzageperiode zijn er geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen hebben betrekking op de regels van de bestemming Bedrijf, het onderdeel landbouwmechanisatie wordt toegevoegd en het Parapluplan archeologie wordt verwerkt op de verbeelding en in de regels.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
1. Bestemmingsplan Eck en Wiel, Leeweg met identificatienummer NL.IMRO.0214.ECKLeeweg8-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
2. Geen exploitatieplan vast te stellen bij het bestemmingsplan Eck en Wiel, Leeweg 8 omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeld.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Eck en Wiel, Leeweg 8' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
5.2
Het ontwerpbestemmingsplan Kapel-Avezaath, Laageinde 6 heeft ter inzage gelegen. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van een loon- en verhuurbedrijf aan Laageinde 6 te Kapel-Avezaath mogelijk. Tijdens de ter inzage periode zijn er geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen hebben betrekking op het akoestisch onderzoek dat verwerkt wordt in de toelichting en als bijlage wordt toegevoegd en het Parapluplan archeologie dat wordt verwerkt op de verbeelding en in de regels.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
1. Bestemmingsplan Kapel-Avezaath, Laageinde 6 met identificatienummer NL.IMRO.0214.KAPLaageinde6-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
2. Geen exploitatieplan vast te stellen bij het bestemmingsplan Kapel-Avezaath, Laageinde 6 omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeld.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Kapel-Avezaath, Laageinde 6' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
5.3
Het ontwerpbestemmingsplan Zoelen, Uiterdijk 5 heeft ter inzage gelegen. Het bestemmingsplan verandert de bestemming van ‘Dienstverlening’ naar de bestemming ‘Wonen’. Er wordt niets gebouwd. Tijdens de ter inzage periode zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
1. Het bestemmingsplan Zoelen, Uiterdijk 5 met identificatiecode NL.IMRO.0214.ZOEUiterdijk5-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
2. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeld.Besluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Zoelen, Uiterdijk 5' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
5.4
Het bestemmingsplan Zoelmond, Hennisdijk 10 herziening herstelt een fout in het eerder vastgestelde bestemmingsplan. De nieuwe woningen moeten op een grotere afstand komen te liggen van het agrarisch bedrijf aan de Hennisdijk 13. In voorliggend bestemmingsplan is hier rekening mee gehouden. Met dit besluit stelt de raad het bestemmingsplan Zoelmond, Hennisdijk 10 herziening gewijzigd vast. De enige wijziging zijn de archeologie regels door het gewijzigd vaststellen van het parapluplan Archeologie.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
1. Het bestemmingsplan Zoelmond, Hennisdijk 10 herziening met identificatienummer NL.IMRO.0214.ZMOHennisdijk10hrz-BVA1 gewijzigd vast te stellen.
2. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal met een anterieure overeenkomst is geregeldBesluit
Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Zoelmond, Hennisdijk 10 herziening' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
5.5
Het bestemmingsplan repareert de foutieve bestemming van de Molenstraat 8, 10 en 10a. Op dit moment hebben deze locaties de bestemming ‘Detailhandel’. Bij vaststelling van dit bestemmingsplan zal de Molenstraat 8 en 10 de bestemming ‘Wonen’ krijgen en krijgt het gebouw achter de Molenstraat 10/10a de bestemming ‘Bedrijf’. Tijdens de ter inzage periode zijn er geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
Het bestemmingsplan ‘Ingen, Molenstraat 8 en 10’ met NL.IMRO.0214.INGMolenstr8en10-BVA1 gewijzigd vast te stellen,
Besluit
Het agendapunt ‘Vaststelling bestemmingsplan 'Ingen, Molenstraat 8 & 10'' gaat als een hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering van 23 april 2024.
-
6
De voorzitter sluit de vergadering om 20.53 uur